Gezamenlijke Officierenverenigingen | MHB

Media-campagne, waaronder persconferentie, persberichten, social media en campagnefilm

Opdrachtomschrijving

Plannen van politieke partijen om in de toekomst verder te bezuinigen op Defensie hebben grote consequenties en leveren onherstelbare schade op aan de Nederlandse veiligheid en economie. De gezamenlijke officierenverenigingen en het middelbaar en hoger burgerpersoneel (GOV|MHB) starten daarom een een publiciteitscampagne: ‘Nederland steunt Defensie, omdat Defensie Nederland ondersteunt'.

Turnaround Communicatie ontwikkelt de volledige campagne. Onderdelen zijn: persconferentie in Nieuwpoort, onderhouden van contacten met journalisten, social media, formuleren van centrale boodschap, lobby/stakeholders, heldere teksten en presentaties, campagnewebsite en campagnefilm.

Mediabereik: ANP, GPD, Novum, Telegraaf, Volkskrant, NRC, ND, RD, Omroep WNL, Hart van Nederland, POW!News, RTL Nieuws, BNR, Radio 1 (meerdere keren) en Radio 2. Bereik is vele, vele malen groter. Onder andere publicaties in regionale en lokale kranten en op internet.

Social media bereik: In 6 dagen tijd had www.facebook.com/nederlandsteuntdefensie 566 likes. Dat zijn hoogwaardige likes: 1.266 mensen praten over dit onderwerp. In 13 dagen tijd hadden we 1.197 likes en 1.869 mensen die er over praten. Het virale bereik heeft betrekking op het aantal personen dat een verslag van onze pagina heeft bekeken dat door een vriend is gepubliceerd: 27.549 mensen.

Zie ook dit nieuwsbericht over de resultaten.

Vanwege deze campagne wordt Turnaround Communicatie genomineerd voor de Dutch PR Award.

Klantbeoordeling

KTZ Rob Hunnego, voorzitter:

De samenwerking is door ons zeer positief ervaren. De begeleiding van Turnaround communicatie is professioneel en het contact is plezierig en persoonlijk. Binnen een kort tijdsbestek is een campagne neergezet met concrete resultaten. Afspraken worden goed nagekomen, besprekingen zijn effectief en er wordt tijdig en adequaat gereageerd op nieuwe ontwikkelingen en wensen van onze kant.

Gemiddelde klantenscore:

Storytelling

Blok Storytelling

Een verhaal spreekt tot de verbeelding. Inspireert. Wij zijn bedreven in storytelling volgens het CAST-model van de Amerikanen Martin Sykes, A. Nicklas Malik en Mark D. West.

lees meer »

Perskracht!

blok perskracht2

De pers een bedreiging? Nee!
Zoek actief contact met de media vanuit uw eigen kracht. Dat geldt voor crisiscommunicatie én voor corporate communicatie. Turnaround Communicatie geeft u Perskracht!.

lees meer »

Social Media Newsroom

Blok Newsroom

Zet uw verhaal online kracht bij! Met deze moderne technologie publiceert u eenvoudig uw eigen content in combinatie met social media kanalen. Ook voor mobile devices.

lees meer »